Tavuk Sarma

Malzemeler

6 tavuk biftek
1 havuç
1 kırmızı biber
1 çarliston biber
4 mantar
kekik,karabiber, pul biber
sıvıyağ
bir çay kaşığı sirke
tuz

Hazırlanışı

Biftekleri bir çay kaşığı sirke, kekik, bir çay kaşığı salça,yarım çay bardağı zeytinyağı,
karabiber, pul biber, kekik ve bir diş sarımsaktan oluşan harçta 15 dakika bekletin.

Küp doğranmış havucu, mantarı, çarliston ve kırmızı biberi ve sarımsağı doğrayarak
sıvı yağda sotelemeye alın. Sebzeleri yarı kıvamda pişirin.

Sebzeler pişince tavuk biftekleri yayarak üzerine iç harçtan biraz koyun ve sarın.
Sardığınız uç kısım alta gelecek şekilde fırın kabına yerleştirerek 190 derecede pişirin.
Tavuk eti çıtır çıtır pişince salata ile beraber servis yapın.
Alternatif pişirme önerisi: Sardığınız biftekleri fırın poşetine koyun.
Yarım çay bardağı suyla karıştırdığınız salçalı kekikli karabiberli
sosu poşete koyun ve fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.