Saksı Kebabı

MALZEMELER:

3 Adet bostan patlıcan
1 Adet orta boy soğan
500 gr kuzu kuşbaşı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı domates salçası veya 1 adet domates
Tuz
Karabiber
Kekik

Üzeri için :
2 Adet domates
3 Adet sivri biber

HAZIRLANIŞI:

Bostan patlıcanların saplarını kesip enlemesine ikiye bölün.
Dış kabuklarını alaca yada pul pul soyun.
İçini bıçak yardımıyla kase gibi oyup, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin.
Patlıcanları sudan çıkarıp, fazla suyunu süzün.
Sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
Soğanı ince kıyıp, zeytinyağı ile pembeleştirin.
Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip kavurun.
Et suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin.
Birkaç dakika daha kavurup, yeterince su ilave edin.
Etler pişince suyunu süzüp, ayırın.
Ayırdığınız sostan da (et suyundan) birer kaşık yerleştirip, tepsiye dizin.
Patlıcanların üzerine birer dilim yuvarlak domates ve biber ile kapatıp, fırına verin.
Domates ve biberler pişinceye kadar fırınlayıp, sıcak olarak servis yapın.

Eğer arzu ederseniz patlıcanların üzerine domates ve biber yerine beşamel soslada fırınlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN..