Nohutlu Tandır Çorbası

MALZEMELER:

1/2 su bardağı Nohut
1 orta boy Soğan
8 yemek kaşığı Tereyağı (erimiş)
250 gram kuzu eti (tercihe göre dana eti kullanılabilir)
1/2 su bardağı buğday
1 su bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı Salça
2+1/2 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
2 tatlı kaşığı Kırmızıbiber
12 su bardağı Su

HAZIRLANIŞI:

Nohut akşamdan ıslatılır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince doğranır. Et suyunu çekene kadar pişirilir. Yağ, soğan, et, buğday, mercimek, salça, nohut, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve su güvece konularak özleşinceye kadar pişirilir.
(Not: İsteğe göre terbiye yapılabilir.)

AFİYET OLSUN..