İslami Usül Kesim

İslami Usüllere Göre Hayvan Kesimi Nasıl Yapılır
- Kesilecek hayvan acı çektirilmemeli ve eziyet verilmemelidir.
- Hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve kesim işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.
- Çevre temizliği ve ekolojik dengenin korunması için gerekli tedbirler alınmalıdır.
- İnsanlar tiksindirilmemelidir.
- Hayvanın sağlık kontrolü yapılmalı, Kesimden önce hayvan dinlendirilmelidir.
- Hayvanlara kesimden önce bol su ve tuz verilmeli, Kurbanlık hayvan kesimden önce en az 12 saat evvel aç bırakılmalıdır.
- Kesim esnasında hayvanı strese sokacak, eziyet verecek davranışlardan kaçınılmalıdır.
- Hayvanın korkutulmamasına özen gösterilmelidir. ( Bu olumsuzluklar hayvanın kanının akmasını azaltacağı için etin kalitesine olumsuz etki eder. )
- Kesimden önce eller iyice yıkanmalı, kesimde ve et parçalamakta kullanılacak bıçak, satır, masat v.b malzemelerin temizliğine özen gösterilmelidir.
- Kesime geçilmeden önce kan ve diğer atıkların atılacağı, gömüleceği derin bir çukur kazılmalı. ( Çünkü açıkta bulunan hastalıklı organlar halk ve çevre sağlığı bakımından önemli problemlere neden olabilir. )
- Yaşlarını doldurmamış, kesimi uygun olmayan hayvanların kesilmemesine dikkat edilmelidir.